Uusi ravintola on nautinto vailla vertaa

Ravintola on paikka, jossa voi unohtaa hetkeksi arjen kiireet ja nauttia elämästä hyvän ruoan ja juoman parissa. Ravintoloita löytyy joka puolelta Suomea niin kaupungeista kuin pienistä maaseutupaikoistakin. Ne tarjoavat erilaisia makuelämyksiä ja tunnelmia, jotka sopivat eri tilanteisiin ja mieltymyksiin. Olitpa sitten menossa romanttiselle illalliselle, lounaalle kaverin kanssa tai juhlimaan merkkipäivää, ravintola on aina vaivan arvoinen käyntikohde.

Ravintoloita laidasta laitaan

Edullisimmat ravintolat ovat tavallisesti niin sanottuja pikaruokapaikkoja. Näihin lukeutuvat myös drive in -paikat, joiden ruuan voi tilata autosta ja viedä mennessään poistumatta ollenkaan autosta. Tämä on myös yksi take away -palvelun muoto. Näissä drive in -palvelun tarjoavissa ravintoloissa on tavallisesti myös ruokailutila, jossa voi syödä ja johon voi kokoontua ystäväporukalla tai perheen kesken. Usein pikaruokapaikat ovat nuorison ja lapsiperheiden suosiossa, koska palvelu on nopeaa ja eikä kovaäänistäkään lasta tarvitse hyssytellä hiljaiseksi. Pikaruokapaikkoja ovat myös kebab-ravintolat, joissa annos tehdään muutamassa minuutissa ja sen saa vaikka mukaansa, jos ei halua syödä paikan päällä.

Seuraavassa kategoriassa ovat usein pizzeria-tyyppiset paikat. Niissä on niin ikään nopea palvelu, koska pizza paistuu nopeasti. Pizzerioissa on usein myös take away -palvelu, josta kuuman pizzan saa mukaansa pahvilaatikossa. Nopeita ruokapaikkoja ovat usein myös aasialaistyyppiset ravintolat, joissa voi nauttia nuudeli- tai riisiannoksen edullisesti ja nopeasti.

Näiden jälkeen tulevat niin sanotut lounasravintolat, joissa on lounasaikaan erillinen edullinen supistetumpi lounaslista. Lounasaika on tavallisesti keskipäivällä muutaman tunnin ajan. Hyvä lounasravintola tarjoaa usein iltaisin hieman laajemman ja hieman kalliimman ruokalistan. Tällaiseen onkin juuri viisasta mennä tutustumaan lounasaikaan, etenkin jo paikka on uusi ravintola.

Ravintolamaailman huipulla sijaitsevat fine dining -ravintolat, jotka ovat poikkeuksetta hintavampia ja joihin yleensä varataan pöytä ja pukeudutaan vähän huolellisemmin. Usein fine dining valitaan juhlistamaan jotain merkkipäivää.

Helppous, nopeus ja laatu usein ratkaisevia

Ravintolaan, oli se sitten pikaruokapaikka tai hienompi fine dining -ravintola, mennään kuitenkin pääosin samoista syistä. Omat kokkausideat ovat vähissä, aikaa ruuanlaittoon on vähän, kotiin ei mahdu iso joukko juhlimaan, haetaan uusia makunautintoja, elämyksiä ja virkistystä kodin ulkopuolelta. Paikkakunnan uusi ravintola on myös aina houkutteleva tutustumiskohde.

Uusi lounasravintola Tampereella: Ravintola Rioni Oy.tag:
321 sanat

minusta

Blogi ravintola ja ruokamaailmasta Tervetuloa mukaan ruoan ja ravintoloiden maailmaan sukeltavan blogin pariin. Kirjoittelemme täällä pääasiassa ravintoloista ja ravintola kokemuksista. Mikä on sinun lempi ajankohtasi käydä ravintolassa? Onko se aamiainen, brunssi, lounas vaiko illallinen? Vai onko tapanasi piipahtaa mukavaan kahvilaan keskipäivällä nauttimaan sen tunnelmasta ja herkuttelemaan erilaisilla kahvi-, tee- ja leivosvaihtoehdoilla. Nautitpa ravintolassa käymisestä milloin tahansa, olet löytänyt juuri oikean blogin pariin, koska me rakastamme ravintolassa käymistä ja ruuasta keskustelemista. Mukavaa, että olet löytänyt blogimme ja toivottavasti jaat myös omat parhaimmat ravintolavinkkisi ja kokemuksesi kommenttiboksissa. Voit myös toki jättää mielipiteesi kirjoituksistamme ja ehdottaa aiheita, josta haluaisit lukea enemmän. Toivottavasti löydät täältä vinkkejä ja inspiraatiota seuraavaan ravintolassa käyntiisi.

Kategoriat

tag