Ravintola Esplanadi – keskustan alueen kuuluisa puisto ja sen lähialueen ravintolatarjonta

Esplanadin puisto on Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva vuonna 1800-luvun alussa perustettu todella keskeinen puistoalue. Se on todella suosittu kesäisin hoidetun nurmialueensa ansiosta. Puisto on suosittu turistien sekä muiden päivää paistattelevien kaupunkilaisten keskuudessa. Keskelle puistoa on pystytetty useita eri kuuluisien henkilöiden patsaista. Puhekielessä Esplanadin puisto on vakiinnuttanut nimekseen Espa.

Ravintola Esplanadi – tarjolla on runsaasti valikoimaa

Helsingin runsas ravintolatarjonta yllättää ja voi tehdä ruokapaikan valinnan vaikeaksi. Jos etsit tunnelmallista ravintolaa, Esplanadin alueelta löytyy varmasti mieleinen vaihtoehto. Sillä moni ravintola Esplanadilla erottuu edukseen ruuan, juoman ja tunnelman suhteen. Trendikäs ravintola Esplanadilta on helppoa löytää. Monen ravintolan ruokalista kunnioittaa skandinaavista tyyliä sisältäen vain puhtaimpia raaka-aineita. Tarjolla on vuodenajoittain vaihtuvia ruokalistoja tai lounas menuja, jotka ovat saaneet inspiraationsa satokausituotteista. Moderneja pohjoismaisia gourmetravintoloita löydät useita keskustan ravintolavalikoimasta. Esplanadin puiston vierustaa seuraamalla löydät paljon mielenkiintoisia ravintolavaihtoehtoja ja myös puiston itäpäädyssä sijaitsee ravintola. Länsipäädystä löydät teatterin ja sen ravintolan. Monissa alueen ravintoloissa on suositut terassit, jotka ovat aurinkoisina kesäpäivinä useimmiten täyteen pakattuja.

Esplanadilla on pitkä historia

Puiston itäisin osa, joka kulkee Fabianinkadulta Unioninkadulle on nimeltään Kappeliesplanadi. Se on saanut nimensä ravintolasta, joka on sijainnut puistossa jo vuodesta 1860-luvulta. Espan lava sijaitsee puiston itäpäässä vastapäätä ravintolaa. Tällä lavalla pääset näkemään usein ilmaiskonsertteja sekä runsaasti muita esityksiä. Korkeavuorenkadun ja Mannerheimintien välinen osa on nimeltään Teatteriesplanadi, se on saanut nimensä puiston päässä sijaitsevasta teatterista. Useita vuosia on ollut pohdinnassa pitäisikö Pohjoisesplanadista tehdä kokonaan kävelykatu, niin että autokaista varattaisiin kokonaan kahviloille, ravintoloille sekä pyöräilijöille. On myös ehdotettu että Eteläesplanadin ajonopeus voitaisiin laskea vain 20 km tunnissa, jolloin kaupunkiajojen äänet vähenisivät. Pohjois- tai Eteläesplanadillakaan ei juurikaan ole asuntoja, puiston ympäristö on enemmänkin keskittynyt liikehuoneistoihin. Arvioidaan, että asukkaita, joiden virallinen osoite on Esplanadi, on noin neljä, heistäkin suurin osa on talonmiehiä. Esplanadin puisto ulottuu Erottajalta aina Kauppatorin länsipäähän. Pohjoisesplanadi-katu taas jatkuu vielä Kauppatorin reunaa pitkin, ohittaen presidentinlinnan aina Katajanokan kanavalle saakka, tarjoten näin hyvän kulkureitin turisteille kesäisessä Helsingissä. Ravintola Rioni Oy tarjoaa makunautintoja keskustassa. tag:
296 sanat

minusta

Blogi ravintola ja ruokamaailmasta Tervetuloa mukaan ruoan ja ravintoloiden maailmaan sukeltavan blogin pariin. Kirjoittelemme täällä pääasiassa ravintoloista ja ravintola kokemuksista. Mikä on sinun lempi ajankohtasi käydä ravintolassa? Onko se aamiainen, brunssi, lounas vaiko illallinen? Vai onko tapanasi piipahtaa mukavaan kahvilaan keskipäivällä nauttimaan sen tunnelmasta ja herkuttelemaan erilaisilla kahvi-, tee- ja leivosvaihtoehdoilla. Nautitpa ravintolassa käymisestä milloin tahansa, olet löytänyt juuri oikean blogin pariin, koska me rakastamme ravintolassa käymistä ja ruuasta keskustelemista. Mukavaa, että olet löytänyt blogimme ja toivottavasti jaat myös omat parhaimmat ravintolavinkkisi ja kokemuksesi kommenttiboksissa. Voit myös toki jättää mielipiteesi kirjoituksistamme ja ehdottaa aiheita, josta haluaisit lukea enemmän. Toivottavasti löydät täältä vinkkejä ja inspiraatiota seuraavaan ravintolassa käyntiisi.

Kategoriat

tag