À la carte ravintola on vaihtoehto lounaspaikaksi

Mikä on lempitapasi syödä lounasta? Nautitko mieluiten itsetekemiäsi eväsleipiä tietokoneen äärellä, kanttiinin valmistamaa lounasta työkavereiden seurassa, vai onko mieleesi eniten À la carte ravintola ja siellä nautittu lounas pidemmän kaavan mukaan hyvässä seurassa? Suurin osa meistä varmaankin nauttii lounaansa tilanteesta riippuen vaihtelevasti. Tärkeintä on tietenkin terveellinen ja vaihteleva ruoka sekä myös ympäristö. Tervetuloa ruoka-aiheisen blogin pariin, tällä kertaa aiheenamme on säännöllinen ateriarytmi. Toivottavasti löydät kirjoituksesta inspiraatiota seuraaviin ateriahetkiisi, tervetuloa mukaan.

Säännöllinen ateriarytmi on tärkeä

Olipa ruokapaikkana À la carte ravintola tai oma koti, on tärkeää, että ateriarytmi on säännöllinen. Milloin ja miten kannattaa syödä, että ruokailu ja ruoka-ajat muodostaisivat mahdollisimman terveellisen kokonaisuuden. Aamiainen on tärkeä aloitus päivän ateriarytmin luomiselle.

Monilla on nälkä jo heti aamulla ja kannattaa varmistaa, että aamiainen on tarpeeksi ravitseva ja ruokaisa, että siitä saa energiaa aamupäivälle ja pärjää keskipäivään saakka. Ei ole mukava tunne, jos nälkä kurnii vatsassa koko päivän ajan. Monet jättävät aamiaisen väliin kiireen vuoksi, tai koska aamiainen ei maistu. Oman jaksamisen ja säännöllisen ateriarytmin kannalta, on kuitenkin tärkeää nauttia myös ravitseva aamupala. Aamiaisella, kuten muillakin päivän aterioilla kannattaa panostaa erityisesti laatuun. Aamupalalla on hyvä nauttia, tuoreita hedelmiä, marjoja tai kasviksia, proteiinia ja hiilihydraattia. Sopiva aika aamiaiselle on parin tunnin sisällä heräämisestä.

Lounas antaa energiaa päivälliseen saakka

Lounaalle paras aika on puolenpäivän aikaan, yhdentoista ja yhden välillä. Lounaalla kannattaa myös panostaa siihen, että ateria on tarpeeksi ravitseva, ei liian kevyt tai liian täyttävä. Lounaasta tulisi saada energiaa päivälliseen saakka, ilman että ennen sitä on kiljuva nälkä. Hyvä nyrkkisääntö on täyttää puolet lautasesta kasviksilla ja salaatilla, jonka lisäksi lautasella tulisi olla proteiinin ja hiilihydraatin lähde. Toiset haluavat nauttia välipalan ennen päivällistä, kahden ja neljän välillä iltapäivällä. Välipalaksi sopii hyvin hedelmä ja pähkinät tai jokin muu pieni terveellinen pieni purtava. Päivällinen syödään yleensä viiden ja kahdeksan välillä, riippuen perheen harrastuksista ja muista iltapäivän menoista. Päivällinen kannattaa myöskin koostaa salaatista ja kasviksista sekä proteiinin ja hiilihydraatin lähteestä. Riippuen päivällisen ajoituksesta saattaa ateriarytmiin sopia myös kevyt iltapala. Mikäli lounasta mielii nauttia muualla kuin kotona, esimerkiksi Turussa Ravintola Rioni Oy voi olla vaihtoehto.tag:
334 sanat

minusta

Blogi ravintola ja ruokamaailmasta Tervetuloa mukaan ruoan ja ravintoloiden maailmaan sukeltavan blogin pariin. Kirjoittelemme täällä pääasiassa ravintoloista ja ravintola kokemuksista. Mikä on sinun lempi ajankohtasi käydä ravintolassa? Onko se aamiainen, brunssi, lounas vaiko illallinen? Vai onko tapanasi piipahtaa mukavaan kahvilaan keskipäivällä nauttimaan sen tunnelmasta ja herkuttelemaan erilaisilla kahvi-, tee- ja leivosvaihtoehdoilla. Nautitpa ravintolassa käymisestä milloin tahansa, olet löytänyt juuri oikean blogin pariin, koska me rakastamme ravintolassa käymistä ja ruuasta keskustelemista. Mukavaa, että olet löytänyt blogimme ja toivottavasti jaat myös omat parhaimmat ravintolavinkkisi ja kokemuksesi kommenttiboksissa. Voit myös toki jättää mielipiteesi kirjoituksistamme ja ehdottaa aiheita, josta haluaisit lukea enemmän. Toivottavasti löydät täältä vinkkejä ja inspiraatiota seuraavaan ravintolassa käyntiisi.

Kategoriat

tag